Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 26 Issue 4
- /
- Pages.563-568
- /
- 1997
- /
- 1226-3311(pISSN)
- /
- 2288-5978(eISSN)
Changes in Chlorophylls and Carotenoids of Mustard Leaf Kimchi during Fermentation and Their Antioxidative Activities on the Lipid Oxidation
갓김치의 발효과정 중 Chlorophylls 및 Carotenoids의 변화와 동획분의 항산화성
- Published : 1997.08.01
Abstract
Changes of chlorophylls and carotenoids and antioxidative characteristics of crude chlorophylls and carotenoids(CCC) of mustard leaf kimchi(MLK) were investigated during the fermentation at 15
File
References
- 한국영양식량학회지 v.22 돌산 갓의 일반성분, 당 및 아미노산 조성 조영숙;박석규;전순실;문주석;하봉석
- 동아시아식생활학회지 v.5 김치의 생화학적 특성 최홍식
- Critical Reviews in Food Sci. Nutr. v.34 Biochemical, microbiological and nutritional aspects of kimchi(Korean fermented vegetable product) Cheigh, H. S.;Park, K. Y.
- 한국식문화학회지 v.8 돌산 갓의 carotenoids 및 chlorophylls 함량 조영숙;하봉석;박석규;전순실
- 한국영양식량학회지 v.24 갓김치 숙성 중 당, 유기산, 유리아미노산 및 핵산관련 물질 함량의 변화 박석규;조영숙;박정로;문주석;이용수
- 한국영양식량학회지 v.23 갓의 첨가가 김치의 품질과 관능적 특성에 미치는 영향 박혜진;한영실
- J. Agric. Food Chem. v.36 Nutritional and antinutritional factors of green leafy vegetables Gupta, K.;Wagle, D. S.
- JAOCS v.61 Prooxidant activities of chlorophylls and their decomposition products on the photoxidation of methyl linoleate Endo, Y.;Usuki, R.;Kaneda, T.
- JAOCS v.62 Antioxidant effects of chlorophylls and pheophytin on the autoxidation of oil in the dark. 1. Comparison of the inhibitory effects Endo, Y.;Usuki, R.;Kaneda, T.
- JAOCS v.62 Antioxidant effects of chlorophylls and pheophytin on the autoxidation of oil in the dark. Ⅱ. The mechanism of antioxidant action of chlorophyll effects Endo, Y.;Usuki, R.;Kaneda, T.
- Porim Kulletin v.28 Chlorophylls and vegetables oils Tan, Y. A.
- Mutation Res. v.250 The metabolic activation of 4-nitro-O-phenylenediamine by chlorophyll-containing plant extracts : The relationship between mutagenicity and antimutagenicity Gentile, J. M.;Gentile, G. J.
- Pigments in vegetables : chlorophylls and carotenoids Gross, J.
- J. Nutr. v.119 Antioxidant action of carotenoids Burton, G. W.
- Am. J. Clin. Nutr. v.53 Antioxidant nutrients and disease prevention Diplock, T. A.
- J. Food Sci. v.28 Determination of chlorophylls, chlorophyllides, pheophytins and pheophorbides in plant material White, R. C.;Jones, I. D.;Eleanor, G.
- Official methods of analysis(15th ed.) A.O.A.C.
- Official and Tentative Method(2nd ed.) A.O.C.S.
- Official and Tentative Method(2nd ed.) A.O.C.S.
-
SPSS/
$PC^+$ 를 이용한 통계분석 채서일;김범종 - J. Food Sci. v.27 Influence of blanching or brining treatments on the formation of chlorophyllides, pheophytins and pheophorbides in green plant tissue Jones, I. D.;White, R. C.;Eleanor, G.
- 한국조리과학회지 v.1 배추의 가열산과 산 발효산에 따른 chlorophylls의 변화 김예숙;이혜수
- 한국식문화연구원논문집 돌산 갓김치 숙성중의 주요 맛성분 및 미생물군의 변화 조영숙
- 한국영양식량학회지 v.24 우육(牛肉)지방질의 산화에 미치는 김치의 항산화작용에 관한 연구 이영옥;최홍식
- 생명과학회지 v.6 김치용매 추출물의 항산화성 이영옥;최홍식