Effect of Ripening Temperature on Content of Anthocyanin pigment Cyanidin-3-glucoside and Oryzanol in Rice Varieties

등숙온도가 벼 품종의 안토시아닌 색소 Cyanidin-3-glucoside 및 Oryzanol 함량에 미치는 영향

  • Chae Je-Cheon (College of Bio-Resources Science, Dankook University) ;
  • Lee Dong-Jin (College of Bio-Resources Science, Dankook University) ;
  • Jun Dae-Kyung (College of Bio-Resources Science, Dankook University) ;
  • Ryu Su-Noh (Dept. of Agricultural Science, Korea National Open University) ;
  • Shin Jin-Chul (National Crop Experiment Station, RDA)
  • 채제천 (단국대학교 생명자원과학대학) ;
  • 이동진 (단국대학교 생명자원과학대학) ;
  • 전대경 (단국대학교 생명자원과학대학) ;
  • 류수노 (한국방송통신대학교 농학과) ;
  • 신진철 (농촌진흥청 작물시험장)
  • Published : 2003.10.01