Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 13 Issue 2
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- Pages.153-159
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- 1981
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- 0367-6293(pISSN)
Studies on the Thermal Processing of Cooked Rice Packed in Retort Pouch
레토르트 파우치 미반(米飯)의 가열살균에 관한 연구
- Lee, Shin-Young (Department of Food Engineering, Yonsei University) ;
- Lee, Sang-Kyu (Hong Neung Machine Industry Co.) ;
- Pyun, Yu-Ryang (Department of Food Engineering, Yonsei University) ;
- Yu, Ju-Hyun (Department of Food Engineering, Yonsei University) ;
- Han, Byung-Kon (Hong Neung Machine Industry)
- Published : 1981.06.30
Abstract
A study was carried out to determine the optimal sterilization conditions of cooked rice packed in retort pouch and processed in a steam-air system retort. The cooked rice packed in retort pouch in various thickness (15, 20 and 25 mm) was processed at various heating temperature (110, 115 and
Retort pouch 식품의 가열살균에 관한 연구의 일환으로 軍用(군용) 및 야외휴대용(野外携帶用)으로의 활용이 크게 기대되는 미반(米飯)에 대해 미생물학적으로 안전하면서 품질의 손실을 최소로 할 수 있는 적정 가열살균조건을 수증기 공기 혼합계(系) 가견수냉식(加堅水冷式) 살균장치를 이용하여 검토하였다. 두께
Keywords