한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제16권1호
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- Pages.47-50
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- 1984
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- 0367-6293(pISSN)
방사선(放射線)에 의(依)한 양파분말의 살균(殺菌) 및 저장(貯藏)
Sterilization and Storage of Onion Powder by Irradiation
- Byun, Myung-Woo (Korea Advanced Energy Research Institute) ;
- Kwon, Joong-Ho (Korea Advanced Energy Research Institute) ;
- Cho, Han-Ok (Korea Advanced Energy Research Institute)
- 발행 : 1984.03.30
초록
혼합조미료(混合調味料)의 부원과(副原科)로 사용(使用)하고 있는 양파 분말(粉末)에 감마선(線)을 조사(照射)하고 3 개월간(個月間) 저장(貯藏)하면서 미생물적(微生物的) 검사(檢査)와 이화학적(理化學的) 특성(特性) 및 그 품질(稟質) 변화(變化)를 실험(實驗)하였다. 일반세균(一般細菌)은 7 kGy, 대장균군(大腸菌群)은 5 kGy의 감마선(線) 조사(照射)로 완전살균(完全殺菌)되었고
Effects of irradiation on microbiological, physicochemical aspects and quality of onion powder were investigated during three months storage. Total bacteria and coliform were sterilized by irradiation of 7 and 5 kGy, respectively and no microorganisms were grown after three months storage at
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