한국식품영양과학회지 (Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition)
- 제17권3호
- /
- Pages.191-197
- /
- 1988
- /
- 1226-3311(pISSN)
- /
- 2288-5978(eISSN)
Plastic필름 포장에 따른 옥수수 전분과 분리 대두단백질의 이성분 혼합물의 흡습특성
Sorption Characteristics of Binary Mixture of Corn Starch- Soy Protein Isolates in Plastic film Packaging
- Kim, Duck-Woong (Dept. of food and Nutrition, Hanyang Women's Junior College) ;
- Woo, Sang-Gyu (Dept. of food and Nutrition, Hanyang University)
- 발행 : 1988.09.30
초록
전분가공식품의 주요 원료인 옥수수전분과 단백질강화 또는 육란백질의 대치 단백질인 분리대두단백질을 사료로 하여 전분-단백질의 이성분혼합비율을 오늘날 흔히 사용되고 있는 plastic flim으로 포장하여 상대습도 90%와
Sorption properties of corn starch(CS) and Soy protein isolates(SPI) in plastic films packaging were investigates for binary system. The mixture were sealed in plastic films of low density polyethylene(LDPE), oriented polypropylene(OPP) and LDPE/OPP coated film and packaging effect on the changes of moisture sorption during storage at
키워드