Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 18 Issue 1
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- Pages.14-18
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- 1989
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Radicidation of the Condiment for Soup of Instant Noodle(Ramen)
즉석라면 스-프의 감마선 살균
- Byun, Myung-Woo (Korea Advaced Energy Research Institute) ;
- Kwon, Joong-Ho (Korea Advaced Energy Research Institute) ;
- Cha, Bo-Sook (Korea Advaced Energy Research Institute) ;
- Cho, Han-Ok (Korea Advaced Energy Research Institute) ;
- Kang, Se-Sik (Won Kwang Public Health Junior College)
- 변명우 (한국에너지연구소.식품조사연구실) ;
- 권중호 (한국에너지연구소.식품조사연구실) ;
- 차보숙 (한국에너지연구소.식품조사연구실) ;
- 조한옥 (한국에너지연구소.식품조사연구실) ;
- 강세식 (원광보건전문대학)
- Published : 1989.03.01
Abstract
Comparative effects of gamma irradiation and ethylene oxide treatments on the sterilization and physicochemical propperties of the condiment for soup of instant noodle (ramen) were investigated. The number of microorganisms contaminated ranged from
즉석 라면용 스-프의 살균법 개발을 위해 이들의 미생물 오염도와 방사선 조사 및 ethylene oxide훈증처리에 의한 살균효과 및 이화학적 특성 변화를 조사한 결과는 다음과 같다. 5종의 시료의 총균수는
Keywords