Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 24 Issue 6
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- Pages.597-602
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- 1992
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- 0367-6293(pISSN)
Rheological Properties of Hot-Water Extractable Concentrates of Boxthorn (Lycii Fructus) and Mixed Boxthorn
구기자 및 혼합구기자 열수 추출 농축액의 리올로지적 특성
- Lee, Boo-Yong (Korea Food Research Institute) ;
- Kim, Heung-Man (Korea Food Research Institute) ;
- Kim, Chul-Jin (Korea Food Research Institute) ;
- Park, Moo-Hyun (Korea Food Research Institute)
- Published : 1992.12.01
Abstract
To improve utilization of boxthorn (Lycii Fructus), the boxthron and mixed boxthron (Lycii Fructus, Schizandrae Fructus, Corni Fructus, Zizyphi Fructus, Zingiberis Rhizoma, Cinnamami Cortex) hot-water extractable concentrates were prepared by vaccum evaporation and its rheological properties were investigated. The rheological properties of concentrates
구기자의 이용 및 활용을 확대 증진시키기 위해서 구기자 및 기호성을 향상시키기 위해 바른 생약류가 소량 혼합된 혼합구기자 열수 추출 농축액의 리올로지적 특성을 조사 비교한 결과는 다음과 같다. 각각의 농축액들은 power law model에 잘 적용되어 해석할 수 있었으며, 모두 비뉴톤 유체로서 의가소성 유체의 흐름특성을 보여주었다. 전단속도 1,500 l/s,
Keywords
- boxthron (Lycii Fructus) and mixed boxthorn;
- hot-water extractable concentrates;
- rheological properties