Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 25 Issue 3
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- Pages.220-224
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- 1993
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- 0367-6293(pISSN)
Antioxidative Effect of Brown Materials Extracted from Roasted Coffee Beans
볶은 원두커피 갈색추출물의 항산화 효과
- Rhi, Ju-Won (Technical Research Institute, Dong-Suh Foods Co.) ;
- Shin, Hyo-Sun (Department of Food Science and Technology, Dongguk University)
- Published : 1993.06.01
Abstract
Antioxidative activities of brown materials extracted from the three kinds of roasted coffee beans by water were examined. Antioxidative activity was assessed by the AOM at
볶은 원두커피로부터 얻은 갈색 추출물의 항산화력에 대한 볶음시간과 추출온도의 영향을 시험하였다. 볶은 원두커피의 갈색추출물을 돈지에 첨가하였을 때 항산화력을 나타냈으며, 그 항산화력은 원두의 품종에 따라 큰 차이가 없었으나 Colombia 원두가 Robusta 원두 또는 Brazil 원두에 비해 강하였다. Colombia 원두를