Cornmeal Puffing with $CO_{2}$ Gas: Effect of Sucrose and Glyceryl Monostearate(GMS)

$CO_{2}$ 개스 주입에 의한 옥수수가루의 팽화: Sucrose와 Glyceryl Monostearate(GMS)의 영향

  • Ryu, G.H. (Department of Food Science and Technology, Kongju National University) ;
  • Mulvaney, S.J. (Department of Food Science, Cornell University)
  • Published : 1995.04.29

Abstract

Sucrose is added to feed materials to alter the taste and texture of extruded products. Emulsifier can affect extrudate properties by forming complexes with amylose during extrusion-cooking. These ingredients may improve the cell structure and texture of cornmeal extrudates obtained by using $CO_{2}$ as a bubble forming agent. The objective of this study was to evaluate effects of sucrose (5% and 10%) and glyceryl monostearate (GMS) (0.75% and 1%) on properties of cornmeal extrudates produced with $CO_{2}$ at injection pressures from 1.04 to 2.07 MPa. Dough temperature increased and die pressure decreased when $CO_{2}$ was injected into barrel. The addition of sucrose to cornmeal resulted in decreasing dough temperature, specific mechanical energy (SME) input, and die pressure. SME input was not significantly influenced by GMS addition but die pressure was decreased when GMS was added. Extrudate density was decreased over observed $CO_{2}$ injection compared to GMS. WSI was significantly decreased with the addition of GMS. Paste viscosity was also decreased with addition of sucrose or GMS, but significant differences of paste viscosity among $CO_{2}$ injection pressures were not found. Stucture forming and texture of cornmeal extrudates by $CO_{2}$ injection was improved by adding GMS.

팽화제품의 맛과 조직감을 향상시키기 위해 sucrose를 첨가한다. 또한 유화제를 첨가하면 압출성형동안 아밀로스와 복합체를 형성하여 반죽의 물성을 변화시켜 팽화제품의 성질에 영향을 미친다. 이들 첨가제는 $CO_{2}$ 주입에 의한 압출성형공법에서도 조직감과 기공형성을 향상시킬 수 있다. 이 실험에서는 sucrose(5%, 10%)와 GMS(0.75%, 1%)를 옥수수 가루와 혼합하여 $CO_{2}$ 개스 주입압력을 1.04에서 2.07 MPa를 변화시킬 때의 시스템 변수와 제품의 특성을 검토하였다. $CO_2$ 개스를 주입시킴에 따라 반죽온도는 증가하였고, 사출구 압력은 감소하는 경향을 보였다. Sucrose의 첨가에 의해 반죽온도, SME투입과 사출구 압력은 감소하는 경향을 보였다. GMS첨가에 의해 SME 투입량의 변화는 없었지만, 0.75% GMS첨가에 의해 팽화제품의 밀도는 대조구와 비교하여 감소하였다. GMS 첨가에 의한 수용성지수와 paste 점도도 감소하는 경향을 보였다. $CO_{2}$ 주입압력에 따라서 paste 점도는 크게 차이를 보이지는 않았다. GMS를 첨가할 경우 $CO_{2}$ 주입에 의한 기공형성력이 증가하여 제품의 조직감이 향상되었다. 밀도는 $CO_{2}$ 주입압력 1.38 MPa, 0.5% GMS 첨가시 최소치인 $0.22g/cm^{3}$를 보였다.

Keywords