Volatile Flavor Components of Allium tuberosum planted in Korea

한국산 솔부추의 휘발성 향미성분의 변화

  • 이혜정 (경기전문대학 식품영양과)
  • Published : 1996.12.01

Abstract

This study was carried out to investigate the Allium tuberosum. We collect the volatile components of Allium tuberosum by dynamic head space method. Sample was analysed by gas chromatography-mass spectrometry(GC-MS). Twenty on components, 14 sulfides, 12 alcohols, 2 aldehyde, 1 furan, 1 acid and 1 benzene were confirmed in sample.

솔 부추의 향기 성분을 dynamic head space 방법으로 정유 성분을 분리한 다음 GC 및 GC-MS로 분석하였다. 결과는 술피드류가 14종, 알코올이 2종류, 알데히드가 2종류, 푸란 1종류, 산 1종류 그리고 벤젠 1종류로 분석되었다.

Keywords