한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제32권5호
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- Pages.563-567
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- 1999
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
한국산 및 일본산 참굴 종패의 양식과정 중 일반성분의 변화
Changes in Proximate Compositions of the Oysters (Crassostrea gigas) Cultured with Korean and Japanese Spats
- 정보영 (경상대학교 식품과학과 해양산업연구소) ;
- 문수경 (경상대학교 식품과학과 해양산업연구소) ;
- 정우건 (경상대학교 양식학과 해양산업연구소) ;
- 이종수 (경상대학교 수산가공학과 해양산업연구소)
- JEONG Bo-Young (Dept. of Food Science/Institute of Marine Industry, Gyeongsang National Uniyersity) ;
- MOON Soo-Kyung (Dept. of Food Science/Institute of Marine Industry, Gyeongsang National Uniyersity) ;
- JEONG Woo-Geon (Dept. of Aquaculture/Institute of Marine Industry, Gyeongsang National University) ;
- LEE Jong-Soo (Dept. of Marine Food Science and Technology/Institute of Marine Industry, Gyeongsang National University)
- 발행 : 1999.09.01
초록
한국산 및 일본산 참굴 종패의 성장과정 중 영양 기능성분을 비교하기 위하여. 이들 양자를 동일 양식장에서 수하기부터 수확기까지 월별로 그들의 일반성분 조성과 a-Toc 함량을 정량하였으며, 그리고 육중량 증가량을 조사하였다. 단백질 함량 (건량기준)은 산란기로 알려진 8월과 9월에 약
Changes in proximate composition and meat weight of oysters cultured in shallow-water at Bukman bay of Tongyeong in Korea with Korean and Japanese spats were investigated. Protein content (dry basis) was rich in August and September, accounting for