A Study of the Correlation Between the Growth of Mushroom and Humidity

습도가 버섯 성장에 미치는 상관관계 연구

  • Xu, Chen-lin (Division of Info. & Elec. Commerce, Wonkwang University) ;
  • Lee, Hyun-chang (Division of Info. & Elec. Commerce, Wonkwang University) ;
  • Yin, Li (Division of Info. & Elec. Commerce, Wonkwang University) ;
  • Shin, Seong-Yoon (School of Comp. Info. & Comm. Eng., Kunsan National University)
  • 서신림 (원광대학교 정보전자상거래학부) ;
  • 이현창 (원광대학교 정보전자상거래학부) ;
  • 윤려 (원광대학교 정보전자상거래학부) ;
  • 신성윤 (군산대학교 컴퓨터정보통신공학부)
  • Published : 2015.10.26

Abstract

Mushrooms as a health food with high protein, low calorie, and rich in a variety of vitamins and minerals, get more and more attention. While the artificial cultivation of mushrooms, besides temperature there is another important factor, that is humidity. There are a lot of research on the temperature,buttherelativeresearchof correlation between the mushroom and the humidity is less. In this paper, the growth status of mushrooms under different humidity conditions was investigated. Data reference is provided to improve the yield and quality of mushrooms.

버섯은 높은 단백질, 낮은 칼로리 있으면서 풍부한 비타민, 미네랄 등을 포함해서 건강식품으로 큰 주목을 받고 있다. 버섯은 인공재배 시에 온도 이외의 또 하나 중요한 요소는 습도이다. 현재 연구 중에 버섯과 온도의 상관관계에 대한 연구 많으며 버섯과 습도의 상관관계에 대한 연구를 상대적인 부족하다. 본 논문에서는 각 습도별에 버섯의 생장상태에 대한 관찰하고 분석한다. 버섯의 수율 및 품질을 개선하기 위해 데이터를 제공할 수 있다.

Keywords