Influence of Cooking Condition and Storage Time After Cooking Texture of Cooked Rice

취반조건과 취반 후 저장 시간이 쌀밥의 조직감에 미치는 영향

  • Published : 1996.02.01

Abstract

Keywords

References

  1. Rice chemistry and technology. Juliano, B. O.
  2. J. Texture Studies v.10 Texture measurement of cooked rice and its relationship to eating quality Okabe, M.
  3. 한국식품과학회지 v.24 쌀밥의 취반시 취반용량별 최적가수율 규명에 관한 연구 민봉기;홍성희;신명곤
  4. 한국식품과학회지 v.26 밥의 압출시험에 의한 취반가수량 결정에 관한 연구 민봉기;홍성희;신명곤;정권
  5. 한국식품과학회지 v.24 쌀의 침지조건이 취반후 조직감에 미치는 영향 김명환
  6. 한국식품과학회지 v.18 압력솥 및 전기솥 취반미의 관능적 특성 김혜영;김광옥
  7. 한국농화학회지 v.30 쌀 품종에 따른 쌀밥의 물리적 및 관능적 특성 연구.Ⅱ쌀밥의 저장이 텍스쳐에 미치는 영향 황진선;김종군;변명우;장학길;김우정
  8. 한국식품과학회지 v.25 전기보온밥솥으로 보온한 쌀밥의 관능적 특성 이영주;민봉기;신명곤;성내경;김광옥
  9. Cereal Chem. v.60 Rice stickiness. Ⅰ. Determination of rice stickiness with an Instron tester Mossman, A. P.;Fellers, D. A.;Suzuki, H.
  10. SAS user's guide, (fourth edition) SAS
  11. Rice science and technology New method for the evaluation of rice quality and related terminology Kohlwey, D. E.;Marshal, W. E.(ed.);Wadsworth, J. I.(ed.)
  12. Nippon Sakumotsu Gakkai Kiji v.51 Studies on the texture of cooked rice Ebata, M.;Hirasawa, K.