참고문헌
- Vet Med Normal blood values in the beagle Anderson AC;Gee W
- J Lab Clin Med v.61 Improved method for the determination of blood glutathione Beutler E;Duron O
- J Kor Soc Food Nutr v.21 no.3 Isolation of adenosine and free amino acid composition from the leaves of Allium tuberosum Choi JS;Kim JY
- Blood v.65 Glutathione-dependent-protection against oxidative damage of the humans red cell membrane Fujise H;Dale GL
- Vet. Pathol v.22 Experimental onion-induced hemolytic anemia in dogs Harvey JW;rackear D https://doi.org/10.1177/030098588502200414
- Am J Vet Res v.61 no.11 Hematologic changes associated with the appearance of eccentrocytes after intragastric administration of garlic extracts to dogs Lee KW;Maede Y https://doi.org/10.2460/ajvr.2000.61.1446
- J Vet Clin Med v.18 no.2 Hematological changes in dogs administrated excessive amount of water celery concentrated extracts Lee KW;Kim HT
- J Vet Clin Med v.18 no.2 Hematological changes in dogs administrated excessive amount of water celery crude juices Lee KW;Kim HT
- Korean J Vet Clin Med v.16 no.2 Hematological changes in dogs administrated excessive galic-extracts Lee KW
- Jap J Vet Sci v.39 High concentration of blood glutathione in dogs with acute hemolytic anemia Maede Y
- Blood v.73 no.1 Elevated glutathione accelerates oxidative damage to erythrocytes produced by aromatic disulfide Maede Y;kuwabara M
- J Agric Food Chem v.42 Comparative toxicity of prop(en)yl disulfides derived from Alliaceae; Possible involvement of 1-propenyl disulfides in onion-induced hemolytic anemia Munday R;Manns E https://doi.org/10.1021/jf00040a023
- St Marianna Med J v.8 Microdetermination of methemoglobin and the normal value Nakamura I;Nishid N
- Jpn J Vet Sci v.48 no.4 Effect of onion ingestion on antioxidizing agents in dog erythrocytes Ogawa E;Shinoki T https://doi.org/10.1292/jvms1939.48.685
- Public Health Rep v.45 An anemia in dogs produced by feeding onions Sebrell W. H. https://doi.org/10.2307/4579656
- Vet Rec v.117 Onion poisoning of young cattle Verhoeff J;Harjer R https://doi.org/10.1136/vr.117.19.497
- Biosci. Biotech. Biochem v.58 Novel Heinz body hemolysis factors in onion(Allium cepa) Yamato O;Maede Y https://doi.org/10.1271/bbb.58.221
- Am. J. Vet. Res v.53 Susceptibility to onion-induced hemolysis in dogs with hereditary high erythrocyte reduced glutathione and potassium concentrations Yamato O;Maede Y
- 한국식품영양과학회지 v.27 부추 첨가 식이가 흰쥐의 암예방 효소계활성 및 혈중 testosterone 농도에 미치는 영향 곽연주;전희정
- 한국식품과학회지 v.28 no.3 부추의 항미생물 활성 물질 김선재;박근형
- 한국식품영양과학회지 v.27 no.4 부추(Allium tubersoum Rottler)의 휘발성 향기 성분 박은령;이명렬
- 한국의 약용 식물 배기환
- 한국유화학회지 v.8 no.2 부추(Allium Odorum L.)가 콜레스테롤을 투여한 흰쥐의 혈청 지방 성분과 정맥압에 미치는 영향 안령미;고금숙
- 한국식품영양과학회지 v.30 no.1 부추 녹즙이 사염화탄소 투여에 의한 흰쥐의 간 송상에 미치는 영향 이명렬
- 한국의 채소 이우승
- 생약학회지 v.20 no.2 야생 식용 식물의 약물 대사 활성 성분에 관한 연구 최재수;박시향
- 채소 원예 각론 표현구;최연일
- 한국영양학회지 v.33 no.4 부추와 식이 지방이 고질혈증 흰쥐의 혈액 성상 및 혈소판 응집에 미치는 영향 홍서아;왕수경
- 한국식품위생안전성학회지 v.15 no.3 부추의 항균 활성의 물질의 분리 홍정화;이미형