Culinary science and hospitality research (한국조리학회지)
- Volume 15 Issue 3
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- Pages.225-235
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- 2009
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- 2466-0752(pISSN)
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- 2466-1023(eISSN)
The Study on the Relationships between Dining-out Activities, Eating Habits, and the Frequency of Fast Food Intake and Obesity among the University Students in the Busan Area
부산 지역 대학생들의 외식 행동과 식생활 습관 및 패스트푸드 섭취 빈도와 비만도와의 관계
- Lee, Jong-Ho (Dept. of Food Service Management, Kyungsung University)
- 이종호 (경성대학교 외식산업경영)
- Published : 2009.09.30
Abstract
For the purpose of encouraging healthy eating habits, this study surveyed 282 male and female university students in Busan to investigate the relationships between dining-out activities, eating habits, and the frequency of fast food intake and obesity. To confirm this, SPSS statistical programme 14.0 has been used to carry out the frequency analysis, fact and reliability analysis,
본 연구는 대학생들의 올바른 식생활 습관을 유도하기 위하여 부산 지역 남녀 대학생 282명을 대상으로 외식 행동, 식생활 습관, 패스트푸드 섭취 빈도가 비만도와의 상관관계를 조사하였다. 이를 확인하기 위하여 SPSS 통계프로그램 14.0을 활용하여 빈도분석, 요인 및 신뢰도분석,